2011. július 9., szombat

Almás-illatos csirke

Mindig is kedveltem a gyümölcs és hús kombinációját. A mai ebédet mindössze egy óra alatt dobtam össze, úgy, hogy ebből fél órát a szobában hűsöltem. :) Tehát gyors, és nagyon finom ételről van szó. Alma helyett használhatunk körtét is, de akár naranccsal, meggyel is kipróbálhatjuk. A lényeg, hogy a gyümölcsnek legyen egy kis savas leve, amiben a hús vajszerűen puhára párolódhat. A husi tetejére eredeti, Angliából származó cheddart reszeltem, és tökéletes harmóniát alkotott az alma édes-savas ízvilágával. A fahéjjal egy kis keleties ízvilágot csempésztem az ételbe, ezért köretként bátran ajánlom a bulgurt vagy kuszkuszt is. Most egyszerű főtt rizst készítettem egy csepp vaníliával, csak az illat kedvéért. Én már nem is tudom, hogy sós-e ez a kaja, vagy édes... :)

Hozzávalók 4 személyre:
4 darab, kb 20 dkg-os kicsontozott csirkecomb
2 db Idared alma lereszelve
késhegynyi fahéj
10 dkg reszelt mild cheddar
fél lime leve

bors

Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk, és tűzálló tálba fektetjük.
2. Az almákat lereszeljük, belecsepegtetjük a fél lime levét, és összeforgatjuk.
3. A húsok tetejére leheletnyi fahéjat szórok, majd beborítom az almával és a reszelt sajttal.
4. 220 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve pirosra pirítjuk.



Egyszerű és nagyszerű étel, én imádtam :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése