2012. július 7., szombat

Az én tonhalsalátám

Ebben a hőségben még én is kétszer meggondolom, hogy kimerészkedjek-e a konyhába, és ha rá is szánom magam, igyekszem rövid idő alatt összerakni a napi betevőt. Így jött a könnyű tonhalsaláta ötlete. A salátába a személyes kedvenceim kerültek: olajbogyó, jó sok lilahagyma, tonhal, paradicsom. Szerintem az ilyen kajákat nem is kell túlbonyolítani. A végeredmény egy isteni, könnyű, de laktató saláta lett. Tényleg ajánlom!

Hozzávalók:
1 csomag friss salátakeverék (jégsaláta, rukkola, káposzta) vagy 1 kisebb fej jégsaláta
3 db paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
ízlés szerint olajbogyó
1 nagyobb konzerv jó minőségű tonhal (natúr!)

Az öntethez:
1 ek. olívaolaj (ha a tonhal olajos, ez kihagyható)
1 citrom leve
1 púpos tk. mustár

bors
a tetejére: reszelt parmezán


Elkészítés:
1. Az öntethez valókat egy tálkában összekeverjük.
2. A zöldségeket felágjuk, előkészítjük: a lilahagymát félkarikára, a paradicsomot kockákra, az olajbogyót félbe, a salátát csíkokra.
3. A hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük frissen reszelt parmezánnal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése